Koji uredski namještaj je najbitniji?

Provest ćete negdje između 21-35% svog života na svom radnom mjestu. Kao vlasnik tvrtke ili menadžer zapitajte se – u kakvom uredu želite provesti više od petine svog života? U kakvo okruženje želite da vaši zaposlenici ulažu toliko vremena? Iz tih razloga uredski namještaj je jako bitan.

Ne samo da želite stvoriti okruženje u kojem ćete vi i vaši suradnici funkcionalno moći obavljati svoj posao, već ono u kojem se mogu opustiti i uživati. Imati odgovarajući uredski namještaj sjajan je način za izgradnju radnog okruženja u kojem bi se netko osjećao dobro kad bi u njemu proveo velik dio svog života. Nastavite čitati i započnite graditi ured iz snova.

Svaki uredski namještaj podrazumijeva nekoliko ključnih dijelova uredskog namještaja koje svaki ured treba imati. Jeste li u postupku postavljanja ureda po prvi put ili naručivanja namještaja za obnovu? To je isto bitno pitanje jer vam može pomoći odgovoriti na pitanje koji uredski namještaj vam nedostaje.

Danas ćemo pričati samo o jednom segmentu bez kojeg uredski namještaj niti ne postoji:

  • Stolovi i stolice – osnove uredskog namještaja

Minimalistički, otvoreni tlocrt danas je u vrhu opremanja ureda i promijenio je velik dio vrste namještaja koji će vam trebati. Međutim, to nikada ne može oduzeti ono osnovno: stol i stolicu. Shvatite da se neke tvrtke sele na manje strukturirana radna mjesta na kojima nema stolova. Međutim, ovo ne bi uspjelo za svaku tvrtku. Ono što djeluje jesu iskušane i istinske osnove. Koje stolice? Kada odlučujete o stolici na kojoj ćete provesti većinu svog vremena, trebate imati na umu dvije stvari: udobnost i ergonomiju. Ergonomski jednostavno znači da je dizajniran za određenu osobu ili osobe i zadatke koje su dužni obaviti. Svatko je drugačiji i trebat će mu različite postavke kako bi imao stolicu koja odgovara njihovim individualnim potrebama. Pronađite stolicu s naslonom, podesivom visinom i naslonom za glavu te dobrom dubinom i stabilnošću sjedala. Razmislite što svaki posao zahtijeva i kakav bi radni prostor bio idealan za produktivnost, takav uredski namještaj potom odabirete.